LIVE!


Pesintä alkanut, striimi käynnissä. Katkeilee toisinaan.

sunnuntai 4. kesäkuuta 2023

Kolme poikasta jäljellä

Niin kuin eilen saattoi epäillä, yksi poikanen menehtyi jälleen yöllä, tai myöhän illalla. Tässä kuvassa ylimpänä.


Loput kolme sentään vaikuttavat hyvin tasaväkisiltä. Huomenna tulee täyteen 21 pesäpoikaspäivää, mikä on periaatteessa pisin aika, minkä talitiaisen poikasten pitäisi viettää pesässä. Vaikka nuo tuskin ovat niitä määritelmiä lukeneet, uskon kuitenkin, että ne lähtevät huomenna. Alkavat olla ja hyvin valmiin oloisia.

Päivän videolla näyte siitä, miten poikanen lennähtää aukolle katsomaan maailmaa. Jossain on sanottu, että pöntöt pitää rakentaa karkeasta laudasta, jotta poikaset pääsevät kiipeämään aukolle. No, ei tarvitse, koska eivät kipeä, ne lentävät. Tervapääskyillä asia on toisin, ne kiipeävät.

Videolla myös kummallinen tapahtuma illlalta, kun poikue ja emo olivat jo nukkumassa. Ensin yksi poikasista siirtyy sivuun, aivan sivukameran eteen. Sitten se häärää jotain, jonka jälkeen emo saa jonkun hepulin ja syöksyy pöntöstä ulos. Poikanen siirtyi myöhemmin takaisin muiden luo, mutta emo taisi jäädä täksi yöksi ulos. Ei ole lainkaan tavatonta tässä vaiheessa pesintää, että emo ei enää nuku pöntössä.
Ei kommentteja: