Striimi. Päällä vaihtelevasti.

torstai 3. toukokuuta 2007

Tupatarkastusta taas

Kovasti tuo kakkospönttökin kiinnostaa.Jälleen oli talitintti siellä tutkimassa pitkät tovit. Päivälläkin oli jo ainakin kerran, jollei useammankin. Tämä talitintti yritti jo vähän sisustaakin, heitteli moneen kertaan tarmokkaasti yläkuvassa näkyvää lehteä tai mikä lieneekään.
Lopulta jähmettyi paikoilleen valppaan näköisenä, hermostui ulkoa kuuluneista äänistä ja lennähti pois.

Melkein toivoisin, että jos lintu on noin ääniherkkä, niin ei kannattaisi pesiä tähän pönttöön. Tulee mieleen parin vuoden takainen tämän kakkospöntön talviyöpyjä, joka hermostui jokaisesta läheisellä kävelytiellä kävelleestä ihmisestä. Ei ole hyvä juttu, jos emo hermoilee ympäristön arkisia ääniä kovasti kesken pesinnän.

Yllättävän paljon on linnuissa eroa tuon hermoilun suhteen. Jotkut eivät ole moksiskaan, vaikka lauma lapsia melskaisi pöntön alapuolella ja toiset taas häiriintyvät jo rauhallisesta kävelystä vähän kauempana. Niin no, aika samalla tavallahan tuo menee ihmisilläkin. Joku vaan sietää enemmän kuin joku toinen.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Lueskelin vuoden 2005 juttuja ja kovasti jäin pohtimaan, että mikä paljastui lopulta sinitiaisen poikasten ja talitintin poikasen kuolinsyyksi?