Striimi. Päällä vaihtelevasti.

perjantai 4. toukokuuta 2007

Pöntössä 7 talitiainen

Talitiainen asuu siis pöntössä 7. Pönttö on mäntypöllistä poraamalla tehty ja sen sisähalkaisia on vain 9 cm. Ilmeisesti tuoreena se on ollut 10 cm, mutta kuivuessaan kutistunut sentin. Nyt puussa ollessaan pönttö kostuessaan saattaa turvota vähän suuremmaksi. Mutta pieni se on kumminkin. Tässä kuvassa, jossa tintti jo nukkuu, koon voi suhteuttaa linnun kokoon.


Videolla näemme, että tintti mahtuu liikkumaan pienessä pöntössä ihan hyvin.Tintti ei itse ilmeisesti pidä ahtautta huonona asiana, koska alle kymmenen metrin päässä on edelleen tyhjänä pönttö 1, joka on tilavampi, 11,5 cm kanttiinsa oleva lautapönttö. Tintti valitsi mieluummin tämän.

Tämän pöntön valo-olosuhteet ovat lievä ongelma. Kamerapöntöissä olen tavallisesti lentoaukon värjännyt mustaksi kameran häikäisyn vähentämiseksi. Seiskassa sitä ei ole tehty. Pönttö on myös kovin pieni ja uusi. Karkeapintaiset rouhitut seinät heijastavat mahdollisimman paljon valoa ja mahdollisimman hankalalla tavalla, jotta kameran valotusautomatiikka ei pysy perässä. Aukosta tulviva päivänvalo sotkee valotuksen. Kuva on milloin liian valoisa, milloin tumma, ja konrasti mitä sattuu. Mutta eiköhän se kerro tärkemmät pöntön tapahtumista. Miellä joku säätelee kuvaa aina kun muistaa ja kohdalle sattuu.

Ei kommentteja: