Striimi. Päällä vaihtelevasti.

maanantai 21. toukokuuta 2007

Pöntön 7 kaikki poikaset kuoriutuneet

Kuoriutuminen alkoi heti aamulla. Emo tavallisesti syö kuoret tai vie ne ulos, ja todennäköisesti syö ne siellä. Kuoresta emo saa kalkkia, jonka se pystyy hyödyntämään ravintona. Ensimmäisessä videossa emo vie kuoren palasen ulos. Koiras on jo tuomassa ruokaa poikasille.Toisessa videossa koiras ruokkii, tai yrittää ruokkia poikasia. Toisin kuin hautonut naaras, se ei ole tottunut liikkumaan pöntössä, eikä vielä osaa kurkottaa pesän pohjalle. Pesäkuppi on melko syvä, ja pönttö ahdas. Tässä pöntön ahtaus käy ensimmäisen kerran selvästi ilmi.Epäilemättä koiraskin oppii pöntössä liikkumisen varsin nopeasti. Tämä on hyvä osoitus lintujen kyvystä, ja toisaalta tarpeen oppia asioita, joita se ei ole ennen tehnyt.

Poikasia ei vielä tänään näkynyt kuin liikkeenä pesäkupin pohjalla. Tämän pöntön vaikeat valaistusolosuhteet ja syvä, osittain pehmusteiden peittämä pesäkuppi estää poikasia kunnolla näkymästä. Ei kulu kuitenkaan montakaan päivää, kun poikaset kasvavat niin paljon, että ne alkavat selvästi erottua.

Kaikki on siis tällä hetkellä hyvin. Molemmat vanhemmat ruokkivat, ja sää suosii poikasten hoitoa. Ravintoa on tarjolla riittävästi ja sää on kuiva ja lämmin.

Ei kommentteja: