LIVE!


Pesintä alkanut, striimi käynnissä. Katkeilee toisinaan.

perjantai 21. huhtikuuta 2023

Jotain punaista

Tätä ennen Pönttökameran kaikissa pöntöissä on ollut mustavalkoinen kamera. Se on teknisesti hyvä ratkaisu; halpa, pienikokoinen ja myös infapunavalolle herkkä, jolloin pöntön valaisu infrapunaledillä tuottaa aina hyvän kuvan, niin valoisassa kuin pimeässä. Vasta viime vuosina on markkinoille tullut laadukkaita, silti edullisen hintaisia IP-värikameroita, joissa on myös IR-ledeillä toteuttu pimeänäkö automaattisesti pois kääntyvine IR-suodattimineen. Värikamera tarvitsee valaistuksen valkoisella valolla, jota varten pöntössä on opaalimuovi-ikkunat. Ratkaisu on osoittautunut hyväksi. Kamerat kytkeytyvät värimoodiin päivän kirkastuessa ja takaisin yömoodiin illan hämärtyessä. Yökuva on edelleen mustavalkoinen.

Aikaisemmin kaikki pesämateriaali on näyttänyt harmaalta. Tiedämme, että tiaiset rakentavat pesän pohjan rahkasammalleesta, joka on vihreää. Sen päälle tuodaan pehmusteeksi ja lämpöeristeeksi karvaa, joka on harmaata. Koiran karvoja löytyy urbaanista ympäristöstä helposti. 

Tämä tintti on nyt löytänyt jotain muutakin. 


Punaista, jotakin, en tiedä mitä, mahdollisesti keinokuitua, josta toivottavasti ei ole haittaa poikasille.

Videolla nähdään, miten pehmusteiden järjetely on paljon tarkempaa kuin pesän pohjan rakentaminen. Pohjan sammaleet vain heitetään sikin sokin jonnekin. Nämä pehmusteet asetellaan paljon tarkemmin.



Ei kommentteja: