LIVE!


Ei pesintää tällä hetkellä, stiimi ei ole päällä.

maanantai 19. huhtikuuta 2021

Vieraita pesässä!

Harvoin, jos koskaan, Pönttökameran 20-vuotisen historian aikana pesinnät ovat sujuneet ilman dramatiikkaa tai muuten vaan outoja tilanteita. Ne ovat siinä määrin tavallisia, että ne eivät oikeastaan olekaan outoja, tai ainakaan epänormaaleja. Epänormaalia olisi, jos mitään yllättävää ei sattuisi.

Tänään yllätyksenä oli sinitiaisen vierailu tässä talitiaisen pesässä. Sinitiainen toi pesämateriaalia ihan kuin olisi omaa pesäänsä rakentanut. 


Talitiaisen pesänrakennus ajoittuu tavallisesti aamupäivään, mutta tämä sinitiainen kävikin iltapäivällä, kun pesän omistaja oli poissa. Jossain lähistöllä se kuitenkin oli ja tuli paikalle varmaankin huomattuaan luvatonta toimintaa pöntöllä. Molemmat tiaislajit käyttävät samanlaisia pesämateriaaleja, joten parhaimmillaan sinitiainen on tässä talitiaiselle tavallaan vain avuksi.

Sinitiainen on talitiaista pienempi, mutta ärhäkämpi ja tiettävästi joskus voi onnistua valtaamaan talitiaisen keskeneräisen pesän itselleen. Tässä ei ainakaan toistaiseksi ole näyttänyt käyvän niin. 

Päivän videolla nähdään osa näistä sinitiaisen vierailuista: https://youtu.be/945MEHNV_Bk.


Youtube-striini on nyt taukoamatta päällä. Lyhyitä katkoksia voi tulla, mutta uusin ja toimiva linkki striimiin löytyy aina tämän blogin ylälaidasta. Kameran mikrofoni tuottaa pörinää, jota ei saa kokonaan pois. Pahoittelut siitä. Kyseessä on CCD-kamera analogisella ulostulolla. Pitkässä kaapelissa videon kenttätaajuus vuottaa audiopuolelle. Ehkä jonain vuonna tässä pöntössä tullaan näkemään Full HD-tason digitaalinen kamera.

Vihje videostriimin katsomiseen: Still-kuvien tallennus liikkeentunnustuksen perusteella on edelleen toiminnassa. Kuvagalleriaan pääset tästä. Galleriasta voi etsiä tapahtumia, mitä haluat katsella videolta ja sitten kelata striimiä taaksepäin samaan kellonaikaan kuin kuvassa. Videota voi kelata 12 tuntia taaksepäin.

Ei kommentteja: