Striimi. Päällä vaihtelevasti.

lauantai 28. huhtikuuta 2007

Neljä munaa!

Eilen epäilin munia olevan jo kolme. Julia piti kuitenkin munat visusti vällyjen alla piilossa, joten kuvallista varmuutta ei asiasta saatu ennen kuin vasta lauantain vastaisena yönä. Silloin Julia nousi pesäkupin reunalle nukkumaan ja paljasti aarteensa.
Kolmea tuntia myöhemmin pesässä olikin sitten jo neljä munaa!Unenpöpperöinen Julia suunnitteli aamupalalle lähtöä ja lähtikin pienelle aamulenkille. Palasi kyllä vielä pidemmäksikin aikaa pönttöön ennen kuin lähti varsinaisille päivän askareille.
Vielä tässä vaiheessa munia ei haudota, vaikka Julia niitä lämmittääkin allaan osan aikaa. Vasta sitten kun kaikki munat on munittuna alkaa haudontavaihe. Nyt Julia saattaa päiväsaikaan viettää pitkiäkin aikoja poissa pesästä. Lähtiessään se peittää munat yleensä huolella, mutta näköjään joskus jäävät näinkin näkösälle.

Pesälle takaisin tullessaan se tuo usein vielä tässäkin vaiheessa lisää pehmikettä. Nyt äskenkin pöntössä käydessään se toi tukon kovasti paljon koirankarvan näköistä höytyvää ja asetteli sen mieleiseensä paikkaan.

Ei kommentteja: