Striimi. Päällä vaihtelevasti.

torstai 12. huhtikuuta 2007

Asukas pöntössä kolme!

No niin, kolmospöntön oravansyömä kaapeli tuli korjattua eilen. Tänään oli vuorossa kameran asennus pönttöön. Ja mitä siellä olikaan? Sammalta, eikä puruista enää jälkeäkään. Tyypillinen sinitiaisen tapa; nopea pöntön valtaus ja tyhjennys kaikesta irtonaisesta tavarasta. Laitoinhan pöntön paikalleen vasta kolme päivää sitten ja pohjalle reilun kerroksen purua.

Nyt illalla sitten tarvittava muutokset kaapelin alapäähän ja sitten piuhat kiinni koneeseen, niin siellähän se sinitiainen vetää sikeitä. Pesintäkausi julistetaan täten avatuksi.

Pöntössä on 32 mm:n aukko, eli sinne mahtuu myös talitiainen. Siitä saattaa syntyä vielä taistelu. Vaikka talitiainen on sinitiaista isompi, se joutuu usein luovuttamaan taistelun itseään ärhäkämmälle sinitiaiselle. Mutta viimeistään sitten kun kirjosieppo saapuu etelästä, se tulee aiheuttamaan ongelmia. Kirjosiepot eivät ole koskaan pesineet tällä paikalla, vain pöntössä 1 ja 5, mutta joka kevät ne ovat käyneet moneen kertaan tutkimassa tätäkin pönttöä. Toivottavasti sinitiainen saa pesiä rauhassa.

Ei kommentteja: