Striimi. Päällä vaihtelevasti.

keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Vierasvideo: Sinitiainen tappaa kirjosiepon

Sieppopoikueen maailmallelähtöä odotellessa, julkaisemme poikkeuksellisesti toisen harrastajan kuvaaman videon. Siinä nähdään miten voi kirjosiepolle käydä sen yrittäessä vallata jo varattua pesäpönttöä.

 

Kirjosieppo kuolee pitkän taistelun päätteeksi.

Kumpikaan linnuista ei ole paha, siinä mielessä kuin asia ihmisten keskuudessa ymmärretään. Kyse on eloonjäämisestä, joka on voimakkain elämää säätelevä vietti koko elänkunnassa, ja välttämätön evoluution toiminnan kannalta.

Kirjosiepon ongelmana on se, että kun se saapuu muuttomatkaltaan Suomeen joskus toukokuussa, suurin osa parhaista pesäkoloista on jo varattu. Sen vuoksi se on kehittänyt itselleen taipumuksen vallata kolo joltain toiselta linnulta. Jos se ei sitä olisi tehnyt, se olisi kenties lajistostamme jo hävinnyt. Aina ei valtausyritys kuitenkaan suju suunnitelmien mukaan, kuten tämä video hyvin osoittaa.

On kyllä hämmästyttävää, miten pieni sinitiainen voi olla noin sisukas. Sieppokoiras on koko taistelun ajan täysin alakynnessä.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mites sitten kun tuo kirjosieppo nyt kuoli tuonne pönttöön, niin eihän se sinitintti sitä ruumista sieltä mitenkään pysty poistamaan, joten ei kai se itsekään tuossa pesiä voi.
T.Tiina

Kaj kirjoitti...

Vastaus kysymykseen löytyy kyseisen pönttökameran omistajan blogista, tarkemmin sanoen tämän merkinnän kommenteista:

http://jaanan-luontoblogi.blogspot.fi/2012/05/siepontappovideo.html

Kaj kirjoitti...

Mutta luonnossa, miten kävisi, sitä en tiedä. Pesäänsä puolustava lintu ei noin pitkälle osaa seurauksia ajatella.