Striimi. Päällä vaihtelevasti.

keskiviikko 4. kesäkuuta 2008

Kaikki sinitiaisen poikaset lähteneet

Sinitiaisen pönttö on tyhjä, seitsemän uutta lintua maailmalla. Kaikki lähtivät lentokykyisinä ja hyvin terveen oloisina.

Ensimmäinen poikanen lähti jo kolme päivää sitten. Seurasi yksi päivä väliä, ja sitten eilen lähti kaksi. Neljä viimeistä lähtivät tänään, seitsemän minuutin sisään klo 08:12, 08:16, 08:18 ja 08:19.

Videolla lähdöt sekä sisä- että ulkokameralla kuvattuna.Emot ruokkivat viimeistä neljää poikasta aivan lähtöhetkeen asti, ja vielä viimeisen poikasen lähdettyä emo kävi pesässä.

Tämä pesintä onnistui paremmin kuin yksikään sinitiaisen pesintä aikaisemmin Pönttökameran historiassa. Totaalisia epäonnistumisiakin on ollut useita, ja nyt seitsemän tervettä poikasta maailmalle.

Pönttö 3 hiljenee tältä erää. Uusintapesintä on epätodennäköinen, vaikkakin mahdollinen. Pöntössä 7 riittää seurattavaa vielä pitkälle heinäkuun puolelle. Siellä kirjosiepon ennustettu kuoriutuminen kesäkuun 11. - 13. päivä.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Etsin tietoa sinitiaisesta, koska sellainen pari pesii pihapöntössä. Löysin tämän aivan ihana pönttökamerafilmin. Suurkiitos sen kuvaajalle, kertakaikkiaan hellyttävä ja havainnollinen video - ja kivasti editoitu. Kaunista uutta lintukesää!!

Kaj Luukko kirjoitti...

Kiitos kommentista. Mukavaa, että löysit täältä jotain mielenkiintoista. Viime vuosi kuluikin ilman mitään uutta pönttötarkkailua, ja niin taitaa tämäkin vuosi mennä. Elämässä on muutakin, aika ei riitä kaikkeen.

Hyvää kesää sinullekin!

Anonyymi kirjoitti...

Minä myös löysin nämä loistavat sivut sattumalta. Viime syksynä uusimme pihapiirin pöntöt ja nyt yhdessä asustaa sinitiaispariskunta :) Olen kiiraroinut niiden touhua ja innostuin etsimään lisätietoja ko. linnusta ja niin päädyin tänne. Aikamoista on linnun elämä, tikat ja oravat vaanivat. Toivottavasti pesintä onnistuu. Kiitos näistä sivuista, opettavaista on. Ehkä joskus hommaamme oman pönttökameran. Mukavaa kesää!

Anonyymi kirjoitti...

Onko jollakin tietoa kesän 2011 sinitiaisen pesinnästä? Meidän pöntössä oli lupaavasti 9 munaa, joista kaikki kuoriutuivat. Kuusi poikasta menehtyi viikon jälkeen, kaksi kuoli tänään, vain yksi näyttäisi lähteneen pöntöstä. Kovin harvoin emo tuntui tuovan ruokaa. Onko ruoka vähissä vai missä vika?

Anonyymi kirjoitti...

Meillä oli myös pöntössä sinitiaispariskunta, munia tuli 12 joista kuoriutui 8. Molemmat emot ruokki koko ajan. Kaikki lähti pulskina maailmalle 11.6